Честитка за коалицискиот партнер

Мицкоски: Љубац, пријателе заедно да се избориме за Македонија

По изборот за претседател на Социјалистичката партија на Македонија, Љупчо Димовски доби честитка од претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, партијата со која СПМ е во коалиција.

Христијан Мицкоски во објава на Фејсбук порача дека Димовски е вистинскиот избор, кој покажал како се бори за Македонија.

„Честитки за изборот на Љупчо Димовски за прв човек на СПМ. Вистинско решение. Чесен и искрен човек кој ја сака и покажа како се бори за Македонија и покрај сите напади и бури!

Љубац, пријателе, заедно да го победиме ова зло и да се избориме за Македонија, до самиот крај!“, напиша Мицкоски.

 

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе