По сведоштвото на тетовец за смртни закани

Мицкоски: Кој сака да ја убие вистината за мувлосаниот здравствен систем?

По сведоштвото на тетовецот Ибин Емшиу, кој вели дека добивал смртни закани откако изјавил дека му биле барани пари за нега на сега покојните  татко и братот, реагира лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски, нарекувајќи го здравствениот систем „скапан и мувлосан“.

Во соопштението на Мицкоски се вели:

„Сведоштво дека во изгорениот ковид - центар во Тетово, наспроти тврдењата за бесплатното здравство на Заев и Филипче се барале пари за нега на пациент.
Но она што е вистинска катастрофа се заканите по живот кон Ибин Емшиу да не сведочи за фрапантната вистина, за мувлосаниот и скапан здравствен систем кој доведе до катастрофа.

Прашањето е кој се заканувал?

Кој сака на овој начин да се убие вистината и кому тоа му одговара?

За да не влијаат на истрагата бараме веднаш оставки од Хасани, Филипче и Заев, кои патем да напоменам не чувствуваат ниту морална одговорност.
Луѓе од крв и месо? Не би рекол, само алчни за фотелји и тендери“.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе