На новинарско прашање

Мицкоски бара избори, но се моли да не прифатиме, рече премиерот Заев

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција во Владата на поставено новинарско прашање одговори дека Власта сериозно ќе размисли за барањето на опозицијата за предвремени парламентарни избори и дополни дека лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски бара предвремени избори, но се моли СДСМ да не прифати. 

„Мицкоски бара избори, но се моли Власта тоа да не го прифати“, рече Заев.

Премиерот додаде дека ова прашање ќе биде отворено во партијата и штом ќе има одлука истата ќе биде соопштена.

Кодификацијата на бугарскиот јазик се случила цели шест месеци и 25 дена покасно од кодификацијата на македонскиот јазик.

повеќе

Два месеци по недобивањето датум за преговори за членство на Македонија во ЕУ, малку знаеме која беше улогата на Бугарија во тоа.

повеќе

И покрај сите обиди, темата „Закон за јазиците" не „лепи".

повеќе