ВМРО-ДПМНЕ: Мерката „Зелена нафта“ е популистичка и неефективна

Со мерката „Зелена нафта“ власта на СДСМ продолжува без срам да ги лаже граѓаните, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

„Со мерката „Зелена нафта“ власта предвидува поделба на 55.000 картички за зелена нафта, а во Македонија има преку 100.000 регистрирани земјоделци. Од оваа популистичка и неефективна мерка земјоделците нема да имаат никаква корист. Со оваа мерка СДСМ не ги решава проблемите на земјоделците. Тие имаат проблем со пласманот и цената на нивните производи.Поради лаги и лошите политики во земјоделието СДСМ треба веднаш да си замине од власт и да се распишат предвремени парламентарни избори“, велат од ВМРО-ДПМНЕ и нагласуваат дека кога ќе победат на предвремените парламентарни избори ќе започне ерата на реални мерки за македонското земјоделство.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе