Македонското друштво „Илинден“ бара отворање на Македонски културен центар во Тирана

Македонско друштво „Илинден“ - Тирана ги повикува Владата и Собранието на Албанија, итно да го ратификуваат потпишаниот договор за отворање на Македонскиот културен центар во Тирана.

Друштвото „Илинден“ соопштува дека поминале осум месеци од потпишувањето на договорот меѓу двете држави.

„Сметаме дека со отворањето на Македонскиот културен центар во Тирана дополнително ќе се зголеми соработката меѓу двете држави, ќе се продлабочи културната соработка и ќе се создадат услови за тоа културните работници и институции на двете држави да ја зголемат взаемната соработка и да го презентираат своето творештво“, се вели во соопштението на македонското друштво „Илинден” -Тирана.

Информацијата дека коронавирусот може да се пренесe преку допир со готовина, дополнително ги мотивираше луѓето да се ослободат од банкнотите. 

повеќе

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе