Спасовски во Бугарија

Македонски и бугарски специјалци на заедничка вежба во Софија

Полициски единици при Одделите за специјални полициски операции при Министерствата за внатрешни работи на Македонија и на Бугарија денеска ќе одржат заедничка вежба во Софија.

На вежбата ќе присуствува и делегација на МВР, предводена од министерот Оливер Спасовски. Бугарскиот министер за внатрешни работи Бојко Рашков веќе го пречека Спасовски и му посака добредојде на влезот во Министерството за внатрешни работи на Бугарија.

Рашков рече дека посетата на Спасовски на Бугарија е навремена, со оглед на претстојното започнување на евроинтегративните процеси на Северна Македонија.

Двајцата министри и делегацииите ќе имаат билатерална средба, по што ќе присуствуваат на заедничка вежба на спедијалните полициски единици на двете земји.

 

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе