Љубе Бошкоски префрлен на Инфективна клиника, му се влошила состојбата со ковид-19

Претседателот на Обединети за Македонија и поранешен министер за внатрешни работи Љубе Бошкоски, синоќа бил примен на Инфективната клиника поради влошена состојба со ковид-19, објавија дел од медиумите.

Бошкоски пред неколку дена објави дека е позитивен на ковид-19, и се наоѓа во самоизолација во Челопек, но тогаш немал симптоми. Меѓутоа ситуацијата се влошила, и тој синоќа итно бил примен на Инфективна, но засега нема официјални информации околу неговата здравствена состојба.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе