Предвремени локални избори

Лазар Наумов кандидат на ТМРО за градоначалник на Штип

Лазар Наумов ќе биде кандидатот за градоначалник на Штип од ТМРО. Наумов е роден штипјанец, истакнат музичар, дипломиран на „Илија Николовски Луј“, познат во општината по музичката група Бумбари.

Тој е координатор на ТМРО за овој град и ќе ја добие подршката од неколку вонпарламентарни партии кои ќе застанат здружено зад неговата кандидатура.

На 13 декември се закажани изборите за избор на градоначалник во Штип и Пласница.

Досегашниот градоначалник на Штип Благој Бочварски стана министер, а досегашниот градоначалник на Пласница Исмаил Јахоски стана пратеник.

Неофицијално, како кандидат на СДСМ за Штип се споменува актуелниот пратеник Сашко Николов, а на ВМРО-ДПМНЕ, исто така пратеникот Иван Јорданов. За Пласница сѐ уште не се откриваат можните кандидати.

Следната есен во 2021 година треба да се одржат редовните локални избори.

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе