Еднодневна посета

Ковачевски и Мишел по завршувањето на владината седница ќе дадат изјави

Во еднодневна посета на Македонија денеска ќе пристигне претседателот на Советот на Европа, Шарл Мишел. Во рамки на посетата високиот претставник од Советот на Европа ќе има тет-а-тет средба со претседателот на Владата на Македонија Димитар Ковачевски.

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе