Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Во Собранието утре напладне ќе биде одржана комеморативна седница по повод смртта на поранешниот претседател на Парламентот, Љубиша Георгиевски.

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на парламентот во периодот од 1 август 2006 година до 21 јуни 2008 година.

Тој почина утрово на 81-годишна возраст.

Телеграми со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски, испратија претседателот на државата Ѓорге Иванов, премиерот Зоран Заев и други.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе