Влада

Кои се предлозите за заменик-министри

Премиерот Зоран Заев до Собранието на Македонија ја достави листата со предлози за заменик-министри со нивните биографии.

За заменици-министри по одделни ресори се предлагаат:

Башким Хасани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за одбрана;

Назим Буши, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за внатрешни работи;

Агим Нухиу, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за правда;

Илхан Рахман, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за политички систем и односи меѓу заедниците;

Фатмире Исаки, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за надворешни работи;

Димитар Ковачевски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за финансии;

Зоран Маневски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за економија;

Трајан Димковски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство;

Илир Хасани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за здравство;

Арафат Шабани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за образование и наука;

Енвер Хусејин, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за труд и социјална политика;

Зоран Димитровски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за локална самоуправа;

Седат Сулејмани, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за култура;

Александар Бајдевски, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за информатичко општество и администрација;

Беким Реџепи, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за транспорт и врски;

Христина Оџаклиеска, за заменик на министерот кој раководи со Министерството за животна средина и просторно планирање.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе