На годишнината од Преспанскиот договор

Коѕијас до Димитров: Поминаа две години, пријателе

Поминаа две години, пријателе, му напиша Никос Коѕијас на Никола Димитров на годишнината од Преспанскиот договор.

Бившиот грчки министер за надворешни работи Никос Коѕијас денеска му пиша на шефот на македонската дипломатија Никола Димитров, обајцата потписници на договорот.

„Животот покажа дека постапивме правилно.

Промовиравме соработка и пријателство меѓу нашите народи и нашите земји.

Ние сме на вистинската страна на Историјата.

Од затвор, ја претворивме Историјата во училиште за иднината“, му порача Коѕијас на Димитров.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе