Ќучук: Францускиот предлог е најдобриот досега

Илхан Ќучук, европратеник од Бугарија упати порака до граѓаните на Македонија дека францускиот предлог е најдобриот што може да го добијат. Тој пораката ја упати преку Твитер.

„Cите мои пријатели во Северна Македонија, би сакал да ги известам дека францускиот предлог е најдоброто што Бугарија/Северна Македонија може да го постигнат и би сакал да ве уверам дека во 21-ви век никому не може да му биде одземен идентитетот. Најдобар начин да се заштити и зачува е внатре во ЕУ каде што сите сме еднакви“, вели на Твитер известувачот за Северна Македонија Илхан Ќучук, лидер на Европските либерали, претставник на бугарската партија ДПС.

 

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе