Зоран Заев го почна третиот мандат

Ќе работиме за добра иднина и за развој на Струмица

Им го честитам изборот и на членовите на Советот. Јас сум убеден дека овој Совет ќе работи во интерес на граѓаните, изјави Заев.

  Зоран Заев од денеска и официјално е градоначалник на Струмица откако претседателот на општинската изборна комисија Васил Крстев му го врачи уверението за изборот.

„Им го честитам изборот и на членовите на Советот. Јас сум убеден дека овој Совет ќе работи во интерес на граѓаните, ќе носи позитивни одлуки кои сами по себе претставуваат гаранција за добра иднина и позитивен развој на градот и сите населени места во општина Струмица“, вели Заев.

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе