АПЕЛАЦИСКИ СУД СКОПЈЕ

Кирил Божиновски: СЈО против мене има празен предмет

Со нетрпение чекам да докажам дека сум невин, изјави Кирил Божиновски, поранешен генерален секретар на Владата.

„Специјалното јавно обвинителство против мене има празен предмет. Причината поради која се бара притвор е дека пред 1,5 година обавував државна функција. Сега изјавувам дека немам намера да прифатам нова. Редовно ќе се јавувам на сите покани на судот и немам намера да не сум присутен“, рече тој.

Тој од Специјалното јавно обвинителство е обвинет во случајот „Титаник“.

СЈО останува на барањето за притвор, а за одбраната на Божиновски ова барање е незаконско.

К.Д.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе