„Кристално чисти, фер и демократски избори“

Кирацовски: Првичните тенденции се дека Пендаровски е во водство

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски, половина час по затворањето на гласачките места на прес конференција рече дека изборите биле фер, демократски и слободни и дека според првичните тенденции нивниот кандидат Стево Пендаровски е во водство.

Генералниот секретар на СДСМ, Александар Кирацовски, половина час по затворањето на гласачките места на прес конференција рече дека изборите биле фер, демократски и слободни и дека според првичните тенденции нивниот кандидат Стево Пендаровски е во водство.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе