Локални избори

Касами: Со вашиот гарантиран глас гласате за подобро утро за посветло утро

Сe гласа за подобро утро за посветло утро. Како што денес е сончев ден се надеваме дека со вашиот глас вие ќе гласате за посветла иднина на Тетово и нејзините граѓани, изјави Биљал Касами, претседателот на Беса и кандидат за градоначалник на Тетово по гласањето на за вториот круг од локалните избори.

Во Тетово излезноста е зголемена во споредба со првиот круг.

Противкандидат на Касами во Тетово е Теута Арифи, кандидатка на ДУИ.

По првиот круг Арифи доби 11.138 гласа, а Касами доби 10.496 или само 462 гласа помалку.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе