Касами на билборд го објави долгот што го наследи од претходната градоначалничка на Тетово – 24 милиони евра

Наместо елка и лампиони, Тетово за Нова година доби билборд на кој го пишува долгот на општината наследен од Теута Арифи, претходната градоначалничка. Според сегашниот градоначалник Билал Касами, Општина Тетово должи вкупно 24 милиони евра.

Касами вели дека Општина Тетово должи 14 милиони евра, Јавното комунално претпријатие 9,7 милиони евра, ЈП Градски паркинг 187.000 евра. Тој најави и ревизија на долгот што го наследи од градоначалничката Арифи.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе