По локалните избори

Касами ја презеде од Арифи Општина Тетово и најави ревизија

Лидерот на Движење Беса Биљал Касами денеска ја презеде фунцкијата градоначалник на Тетово. На малата церемонија во зградата на Општината, досегашната градоначалничка Теута Арифи му посака на Касами успешно да ја води тетовската општина и изрази благодарност до граѓаните не само за оние кои ѝ дале глас на овие избори, туку на сите жители од кои таа, како што рече, имаше поддршка во работењето соочено со бројни предизвици.

Касами изјави дека е свесен дека го чека голема работа и рече дека размислува да ангажира експерти со цел да се изврши ревизија на работењето на општината во изминатите години, пренесува порталот Телеграфи.

„Од овој момент ќе започне санирањето на моменталната состојба на општината. Ќе ангажираме специјалисти за целосна ревизија на општината. Граѓаните треба да знаат како функционирала нивната општина. Администрацијата која добро си работеше нема причини да стравува од моето доаѓање, но оние кои само примале плата, најдобро е самите да си заминат или да се пензионираат“, изјави Касами.

Теута Арифи по врачувањето на мандатот му посака успех на новото раководство на општината и им се заблагодари на граѓаните и нејзиниот кабинет за поддршката.

Арифи го водеше Тетово во два градоначалнички мандати, а во неделата, по објавувањето на првичните резултати од гласањето, излезе пред новинарите и го призна поразот, честитајќи му ја победата на Касами и порачувајќи му дека Тетово е општина со голем број предизвици.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе