По лидерската средба

Касами: Избори и спроведување на домашните задачи за интеграција во ЕУ

Граѓаните на Република Северна Македонијха остануваат посветени на евроатланскиот пат и кон целосна интеграција во ЕУ и НАТО. Договорен е и терминот за предвремени парламентарни избори, 12 април 2020 година. До следниот самит на ЕУ, останува Македонија да ги исполни домашните задачи за интеграција во ЕУ. Неопходно беше да се оди на предвремени избори откако се случи француското вето во Брисел, изјави Биљал Касами, лидерот на движењето Беса по денешната лидерска средба.

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе

Додека повеќето земји во светот се соочуваа со двојна, здравствена и економска криза, Косово преминуваше во тројна криза заради политичките случувања.

повеќе