Карикатура во Гардијан од 2018 за референдумот за името во Македонија

Малиот одѕив на референдумот за промена на името на Македонија за да се стави крај на спорот со Грција создаде нова неизвесност на Балканот и во ЕУ. Слабата излезност на референдумот предизвика Македонија да се соочи со криза, напиша пред четири години, во 2018, британскиот весник Гардиjан. Автор на карикатурата е Анджеј Краузе.

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе