Софија

Каракачанов: Нема да гласам за Македонија во НАТО, aко земјата не престане да ја фалсификува историјата

Красимир Каракачанов, бугарскиот министер за одбрана, во изјава за бугарските медиуми вели дека нема да гласа за прием на Македонија во НАТО кога ќе треба да се ратификува согласноста.

Каракачанов вели дека во комисијата за решавање на историските прашања меѓу двете земји нема напредок, дека кај македонските претставници имало голем дрскост и дека Македонија треба да го „промени фалсификувањето на историјата“.

„Не се согласувам со тоа Бугарија да постигнува компромис за својата историја“, изјави претседателот на бугарското ВМРО, коалициски партнер во владата на Бојко Борисов.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе