Предвремени парламентарни избори

Кампањата со „бомби“ продолжува, снимка како Јанушев и Јанакиески договараат авиони од Тревизо и Цирих

На јутуб каналот „Обнова на режимот“ и денеска се објавија нови снимки од прислушувани разговори, овојпат наводно меѓу Игор Јанушев, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ и на поранешниот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески. Од објавените снимки може да се заклучи дека Јанушев и Јанакиески договарале организирање авионски превоз за македонските граѓани од Италија и Швајцарија за да учествуваат на изборите во 2016 година во Македонија, а чартер летовите требале да бидат платени од „Бетон“ Скопје.

Во првиот разговор се слуша договор за организирање на летови, за „нашите“ од Тревизо и Цирих. За тоа кој да ги плати летовите се споменуват „на Ивановиќ сестра ѝ“ и „Бетон“.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе