Кај претседателот на државата денеска ќе се одржи првата конститутивна седница на Советот за безбедност

Во кабинетот на македонскиот претседател денеска во 17:00 часот ќе се одржи прва конститутивна седница на Советот за безбедност.

Членови на Советот за безбедност се Талат Џафери, претседател на Собранието, Зоран Заев, премир, Радмила Шекеринска, министерка за одбрана, Оливер Спасовски, министер за внатрешни работи, Никола Димитров, министер за надворешни работи, Трајан Гоцевски, првиот министер за одбрана, Ветон Љатифи, професор на УЈИЕ и Ненад Марковиќ, професор на Правен факултет УКИМ.

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе