Јанушев: Месеци преостануваат до предвремени избори

Неколку анкети беа спроведени во изминатиов период и на сите е очигледен огромниот раст на рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ и Христијан Мицкоски, пишува генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев.

„На прашањето “ако утре се одржат парламентарните избори за која партија би гласале“, за ВМРО-ДПМНЕ би гласале 39,8 %, додека за СДСМ 31,2 %. ВМРО-ДПМНЕ води пред СДСМ со 8 % или кога ќе се пресмета во број на гласови – околу 100.000!!!

Со анализа на податоците се доаѓа до неоспорен факт дека Мицкоски е политичарот со најголем раст на рејтингот. Имено, споредбата на податоците со анкетите од мај 2018 година покажува пад на популарноста на Заев и тоа за двојно, додека на Мицкоски се зголемила за фантастични 9,2 %.

Исто така, интересен е податокот дека огромни 66 % од граѓаните веруваат дека власта на Заев е вмешана во аферата “Рекет”!!!

Повеќе од очигледна е разочараноста и незадоволството на македонските граѓани од владеењето на криминално-рекетарската власт на СДСМ и нивниот шеф Зоран Заев!

Од друга страна, истражувањата покажуваат дека Христијан Мицкоски ја предводи ВМРО-ДПМНЕ во вистинска насока.

До предвремените парламентарни избори во Република Македонија преостануваат месеци, повеќе од јасно е како ќе продолжи да се движи трендот – и како што покажуваат досегашните анкети, не се исклучува можноста рејтинзите на СДСМ и на Зоран Заев да дојдат на ниво на статистичка грешка!

Како беше она “тик-так”? Месеци се во прашање!, пишува Јанушев на Фејсбук.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе