Јанушев: Законот за ЈО нема да го види светлото на денот

Вечерва на гостувањето во „Клик Плус“, на „ТВ 21“ генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев, уште еднаш го повтори ставот на својата партија за Законот за ЈО,  дека правно, законот не е поминат, и дека истиот нема да го види светлото на денот.

„Ако гледаме од формално правен апспект законот за ЈО, за жал или за среќа, не помина. Ние го видовме она така речно извинување од Џафери дека е направена сериозна грешка и како таков законот не може да го види светлото на денот, бидејќи без разлика дали грешката е направена намерно или ненамерно таа е направена“, изјави Јанушев.

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе