Предвремени парламентарни избори

Јанушев: Народот избра обнова, влегуваме во трка за составување на нова влада

Победивме во голем број на општини, во Аеродром, Гази Баба, Кисела Вода, Пехчево, Велес, Градско, Охрид, Илинден, Петровец... Факт е дека промените народот ја посакува обновата, а не коруптивна и криминална влада, изјави пред малку Игор Јанушев, генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ.

„Опозицијата има повеќе гласови од партиите на власта. Влегуваме во трка за составување на нова влада, за составување мнозинство на нова влада“, изјави Јанушев и најави подетални информации откако ќе се добијат официјалните резултати од предвремените парламентарни избори. 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе