Јане Миланов избран за в.д. градоначалник на Општина Штип

Советниците денеска на 40-та онлајн седница на Совет на Општина Штип за вршител на должност градоначалник на Општината го избраа Јане Миланов, кој претходно ја извршува функцијата заменик градоначалник по заминувањето на Благој Бочварски на министерската позиција во транспорт и врски.

Миланов бил и  единствениот предлог за оваа функција предложен од страна на советник во Советот на Општина Штип, а од страна на мнозинството советници  едногласно е избран.

Миланов функцијата в.д. градоначалник на Општина Штип ќе ја извршува до предвремените  избори за градоначалник, кои ќе се одржат на 13 и 27  декември.

Миланов денеска пред новинарите истакна дека ќе продолжи со тековните проекти и секојдневни обврски на локалната самоуправа со цел непречено одвивање на функционирањето на градот и граѓаните.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе