Јане Миланов избран за в.д. градоначалник на Општина Штип

Советниците денеска на 40-та онлајн седница на Совет на Општина Штип за вршител на должност градоначалник на Општината го избраа Јане Миланов, кој претходно ја извршува функцијата заменик градоначалник по заминувањето на Благој Бочварски на министерската позиција во транспорт и врски.

Миланов бил и  единствениот предлог за оваа функција предложен од страна на советник во Советот на Општина Штип, а од страна на мнозинството советници  едногласно е избран.

Миланов функцијата в.д. градоначалник на Општина Штип ќе ја извршува до предвремените  избори за градоначалник, кои ќе се одржат на 13 и 27  декември.

Миланов денеска пред новинарите истакна дека ќе продолжи со тековните проекти и секојдневни обврски на локалната самоуправа со цел непречено одвивање на функционирањето на градот и граѓаните.

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе