Изборно собрание

Изет Меџити нов претседател на ДУИ во Чаир

Изет Меџити е новиот претседател на огранокот на ДУИ во Чаир. Меџити, кој беше единствениот кандидат номиниран за претседател на овој огранок, доби едногласна поддршка од околу 60 членови на Изборното собрание на Демократската унија за интеграција во Чаир.

„Од понеделник ќе бидеме на терен, на состаноци со граѓаните за да ја создадеме новата програма на ДУИ за подобри услови за граѓаните“, рече новоизбраниот претседател на огранокот на ДУИ Изет Меџити.

На изборното собрание присутен беше и претседателот на ДУИ Али Ахмети.

Меџити беше градоначалник на Чаир од 2005 до 2017 година. Огранокот на ДУИ во оваа општина се смета за еден од поважните партиски упоришта.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе