ДЕНЕСКА ИСТЕКУВА РОКОТ

Иванов во законскиот рок ќе се изјасни за ребалансот на буџетот

Од кабинетот на претседателот Ѓорге Иванов за потпишувањето на указот за ребалансот на буџетот информираат дека шефот на државата „секогаш се изјаснувал во законски предвидениот рок. Така ќе постапи и сега“.

Денеска истекува последниот ден од законскиот рок во кој претседателот на државата треба да го потпише или не указот за ребалансот на буџетот, усвоен пред 7 дена во Собранието.

Откако ќе биде ставен потписот, ребалансот треба да биде објавен во „Службен весник“, со што стапува во сила.

Од Министерството за финасии се надеваат дека претседателот Иванов навремено ќе го потпише законот.

Доколку тоа не биде сторено, Иванов треба писмено да го извести Собранието за причините зошто не ставил потпис на ребалансот.

Пораката на амбасадорот Бејли среде Скопје, јас не ја сфатив како шлаканица врз ДИК и нивните неодговорни членови (за наша несреќа едногласни во мислите и менталната матрица)!

повеќе

Дипломатијата е уметност невозможното да го направите возможно (Ш.-М. Талеиран).

повеќе

Односите меѓу Грција и Македонија се на клучна точка, вели Катимерини и со ѕвездички дообјаснува дека употребата на терминот „Македонија“ е на авторот и дека не го одразува ставот на весникот. Сепак се чини ова е првпат грчкиот весник да нè напише со уставното име.

повеќе