Претседателски избори 2019

Штабот на Река: Загрижува тоа што избориве покажаа дека четвртина население е иселено

Од Изборниот штаб на Блерим Река првиот круг од претседателските избори ги оценија како фер и демократски, но со мал одѕив на гласачите. Тоа за нив значи дека македонските граѓани се иселени.

„Малиот процент на излезност на изборите за претседател на државата го потврдува нашиот податок од изборната програма дека една четвртина од граѓаните се иселени. Тоа е загрижувачки момент“, изјави Рамадан Реџепи, портпарол на Изборниот штаб на Блерим Река. 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе