На протестот против прифаќањето на францускиот предлог

Инциденти пред Владата, демонстрантите очи в очи со полицијата (ФОТО)

Пред Владата трет ден по ред, продолжи протестот против прифаќањето на француски предлог за кревање на бугарското вето и почеток на преговорите на Македонија за членство во ЕУ. Дел од демонстрантите ја прескокнаа оградата и стигнаа до полицискиот кордон. Се фрлаше со тоалетна хартија и се извикуваше „Оставка, оставка“, „Бугари, Бугари“, “Никогаш Северна, само Македонија“, „Татари, Татари". 

 

Стоејќи лице в лице со полицискиот кордон, демонстрантите им сугерираа на полицајците дека треба да ги спуштат штитовите.

Следуваат повеќе детали.

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе