Инцидент во Собрание, пратеници се бркаа за микрофонот, Џафери повика обезбедување (Видео)

Во Собранието денеска имаше мал инцидент, откако координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Мицевски, одби да се врати на своето место и упорно стоеше во близина на пратеничката на СДСМ, Даниела Маркоска, поради тоа што претседателот на Собранието Талат Џафери не му даде процедурално обраќање.

За тоа време, пратениците од опозицијата тропаа на клупите. За да не ѝ го земе микрофонот, пратеничката Марковска со него шеташе низ салата.

А Џафери го повика собраниското обезбедување и даде пауза.

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе