По повлекувањето на Скендер Реџепи од Алтернатива

Иљире Даути е координаторка на пратеничката група на Алијансата за Албанците

Иљире Даути е избрана за координаторка на пратеничката група на Алијанса за Албанците, откако вчера пратеникот на Алтернатива, Скендер Реџепи објави дека се повлекува од позицијата координатор на пратеничката група на Алијанса за Албанците/Алтернатива.

Пратеникот на Алијанса за Албанците, Елми Азири на денешната прес-конференција во Собранието информира дека продолжуваат со работа во Собранието како посебен политички субјект.

„Ние сме изненадени од овој чекор на нашиот досегашен коалициски партнер”, изјави Азири, коментирајќи ја одлука на Алтернатива да се приклучи кон Владата.

Тој додаде дека во наредните денови претседателството на партијата ќе пзаземе став како ќе постапува околу коалцијата што ја имаат со Алтернатива на локално ниво.

 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе