По повлекувањето на Скендер Реџепи од Алтернатива

Иљире Даути е координаторка на пратеничката група на Алијансата за Албанците

Иљире Даути е избрана за координаторка на пратеничката група на Алијанса за Албанците, откако вчера пратеникот на Алтернатива, Скендер Реџепи објави дека се повлекува од позицијата координатор на пратеничката група на Алијанса за Албанците/Алтернатива.

Пратеникот на Алијанса за Албанците, Елми Азири на денешната прес-конференција во Собранието информира дека продолжуваат со работа во Собранието како посебен политички субјект.

„Ние сме изненадени од овој чекор на нашиот досегашен коалициски партнер”, изјави Азири, коментирајќи ја одлука на Алтернатива да се приклучи кон Владата.

Тој додаде дека во наредните денови претседателството на партијата ќе пзаземе став како ќе постапува околу коалцијата што ја имаат со Алтернатива на локално ниво.

 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе