По повлекувањето на Скендер Реџепи од Алтернатива

Иљире Даути е координаторка на пратеничката група на Алијансата за Албанците

Иљире Даути е избрана за координаторка на пратеничката група на Алијанса за Албанците, откако вчера пратеникот на Алтернатива, Скендер Реџепи објави дека се повлекува од позицијата координатор на пратеничката група на Алијанса за Албанците/Алтернатива.

Пратеникот на Алијанса за Албанците, Елми Азири на денешната прес-конференција во Собранието информира дека продолжуваат со работа во Собранието како посебен политички субјект.

„Ние сме изненадени од овој чекор на нашиот досегашен коалициски партнер”, изјави Азири, коментирајќи ја одлука на Алтернатива да се приклучи кон Владата.

Тој додаде дека во наредните денови претседателството на партијата ќе пзаземе став како ќе постапува околу коалцијата што ја имаат со Алтернатива на локално ниво.

 

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе