Опозицијата бара седница на комисијата за човекови права

Игор Ивановски: Кој нареди да се спречи протестот на новинарите?

 Опозицијата бара Постојаната анкетна комисија за човекови права да расправа за настаните околу вчерашниот протест на новинарите.

Координаторот на пратеничката група на СДСМ, Игор Ивановски, побара од претседателот на парламентот Трајко Вељаноски да се разговара за, како што рече, партиско-полициските методи што вчера беа применети за да се спречи новинарскиот протест, и да се направи проверка кој од МВР дал налог за тоа. Според Вељаноски, за закажувањето седница на Постојаната анкетна комисија е надлежен претседателот Беким Фазлиу.

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе