МВР

Идентификувани некои од напаѓачите на караулата во Гошинце

Џеваир Адеми од Гњилане наводно бил водачот на вооружената група која утрово ја нападна караулата кај селото Гошинце, се дознава неофицијално од полициски извори.

Дел од групата бил и извесен Фарук, кој бил логистика за нападот, а биле препознаени и браќата Ерхан и Кадир Бајрами. И овие тројца биле од Гњилане.

Според полициски сознанија, лицата им се од порано познати на безбедносните служби на земјите од соседството.

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе

Денес, кандидати за политички функции се луѓето. Утре, тоа ќе го прават интелигентни машини. И, тие може и ќе победуваат, како што расте незадоволството на граѓаните од човечките политичари.

повеќе

Еден од начините на промовирање подобри меѓуетнички односи помеѓу децата е овозможување подолготраен контакт помеѓу нив што ќе овозможи создавање значајни индивидуални врски помеѓу децата.

повеќе