ПРЕД ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

И во Охрид на 15 октомври ќе се гласа и за градоначалник и на референдум за мигрантите

Со 13 гласа за и два воздржани (останатите не гласаа) Советот на општина Охрид ја поддржа иницијативата и предлог одлуката за распишување на референдум за мигрантите.

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ велат дека некој сака туристичкиот центар Охрид да го претвори во камп за бегалци, а за советниците на СДСМ ова е само една измислица за манипулација со гласачите пред локалните избори.

На референдумот охриѓани ќе треба да се изјаснат за или против мигранти.

Освен во Охрид, локални референдуми по ова прашање ќе се одржат и во Велес, Аеродром, Карпош и Битола.

Еден проблем кај Трамп е тоа што му е опсесија да изгледа „силен".

повеќе

Меѓу најпосетените места во градот сѐ уште на прво место и меѓу главните мотиви поради кои доаѓаат туристите во Крушево е вечното почивалиште на Тоше Проески, спомен куќата изградена во чест на него, Манастирот Св. Преображение и многу други.

повеќе

„Москва се труди да протурка слика за себе како благонаклонет партнер и заштитник на сувереноста и на православното христијанство антитеза на Западот што 'цело време се меша таму кај што не му е местото'.

повеќе