И пратеничката Рангелова на распит во СЈО (ВИДЕО)

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ и поранешна советничка во Општина Центар, Даниела Рангелова дојде на распит во СЈО, веднаш по заминувањето на поранешниот технички премиер и генерален секретар на партијата, Емил Димитриев. 

Пред влегувањето во СЈО, Рангелова рече дека не чувствува вина, бидејќи ништо не направила.

„За тоа како се слеале толку пари во партијата, прашајте ги одговорните во партијата“, изјави Рангелова пред новинарите.

Таа, исто како и Димитриев, најави дека ќе побара увид во доказите.

Распитот на Рангелова е во рамки на истрагата за случајот „Талир“. 

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе