Собрание

И официјално - денеска нема да има продолжение на конститутивната собраниска седница

Претседавачот на конститутивната седница поради објективни семејни причини денеска нема да го закаже продолжението на седницата, се вели во официјалното известување од кабинетот на Талат Џафери. Тој вчера на Фејсбук објави дека добил внук од ќерка.

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе