ПО НЕУСПЕШНИТЕ ПРЕГОВОРИ ВО БРИСЕЛ

Хан: Разочаран сум од недостигот од одговорност и лидерство кај некои

„Сè уште нема конечен договор во преговорите за БЈР Македонија. Мошне сум разочаран од недостигот од одговорност и лидерство кај некои“, напиша еврокомесарот Јоханес Хан пред 10 минути на својот твитер-профил по неуспешните преговори меѓу македонските политички лидери и посредниците во Брисел.

„Граѓаните заслужуваат повеќе: демократија, владеење на законот и европска иднина. Не се откажуваме!“, напиша Хан.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе