ПО СРЕДБАТА ВО БРИСЕЛ

Груевски: Заев не дојде да се договори, дојде да не се договори (ВИДЕО)

Премиерот Никола Груевски, по неуспешниот состанок во Брисел го обвини Зоран Заев за пропаднатите преговори и рече дека тој се плаши да излезе на избори и се плаши од соочување со народот.

„Заев не дојде да се договори, тој дојде да не се договори. Човекот се плаши од избори. Знае дека на наредните избори ќе доживее тешко фијаско - најголемиот пораз на СДСМ во неговата историја. Ни договор сака да постигне, ниту избори да има. Атмосферата што ја градеше последниве денови укажуваже дека не сака да постигне договор. Сака да ги одврати инвеститорите и да ја држи државата во постојана криза. Да држи два милиони народ во заложништво“, изјави Груевски во Брисел по пропаднатите преговори.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе