Во изјава за медиумите

Груевски: Ретко се гледам со Мицкоски, тој самостојно си ја води партијата

Со Христијан Мицкоски ретко се гледам, тој самостојно си ја води партијата, вели поранешниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски во изјава пред Основниот суд Скопје 1. Груевски додаде дека тоа е ново раководство на кое треба да му се остави време да се докаже во своето работење. 

 

„Тоа е ново раководство, си имаат свои приоритети. На почеток се на својот мандат и треба да им се остави време за да се докажат со работењето, да ги покажат своите идеи““,одговори Груевски, прашан денеска по судско рочиште како ја оценува работата на неговиот наследник во партијата Христијан Мицкоски.

Денес спортот и спортистите се дел од политиката и служат како средство за препукување меѓу политичарите.

повеќе

Националното достоинство и идентитет не се статични „од Бога дадени" категории, туку динамични категории кои зависат од нашите постапки и акции.

повеќе

Не е во прашање само Русија VS Западот. Има нов играч на масата.

повеќе