Груевски нема бугарски пасош, тврди бугарското Министерство за правда

Никола Груевски не е бугарски државјанин и никогаш не поднел документи за бугарско државјанство, соопшти бугарското Министерство за правда по информациите во унаргски медиуми дека Груевски со Унгарија избегал со бугарски пасош.

„Според податоците на МВР, на Груевски не му е издаден бугарски пасош“, велат од Министерството за правда.

Претходно во унгарски медиуми, односно во весникот „Непшава“ се појави информацијата дека Никола Груевски за бегство од Македонија веројатно користел бугарски пасош.

„Проверете кај бугарските власти“, е одговорот што го добил новинар на весникот од претставник на унгарските власти, одговорен за правните прашања поврзани со барањето на Груевски за политички азил во Унгарија, на прашањето „Како бившиот македонски премиер стигнал до центарот на Будимпешта, ако му се одземени патните исправи?“.

 

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе