Груевски нема бугарски пасош, тврди бугарското Министерство за правда

Никола Груевски не е бугарски државјанин и никогаш не поднел документи за бугарско државјанство, соопшти бугарското Министерство за правда по информациите во унаргски медиуми дека Груевски со Унгарија избегал со бугарски пасош.

„Според податоците на МВР, на Груевски не му е издаден бугарски пасош“, велат од Министерството за правда.

Претходно во унгарски медиуми, односно во весникот „Непшава“ се појави информацијата дека Никола Груевски за бегство од Македонија веројатно користел бугарски пасош.

„Проверете кај бугарските власти“, е одговорот што го добил новинар на весникот од претставник на унгарските власти, одговорен за правните прашања поврзани со барањето на Груевски за политички азил во Унгарија, на прашањето „Како бившиот македонски премиер стигнал до центарот на Будимпешта, ако му се одземени патните исправи?“.

 

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе