Локални избори

Ѓорѓиевски нема да користи службен автомобил, клучевите од сите возила под строга контрола

Градоначалникот на општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски нема да користи службен автомобил. Како што најави во предизборната кампања, ќе се води строга контрола на сите службени возила и нивната употреба ќе биде наменска, рационална и исклучиво во корист на граѓаните. Воедно, Ѓорѓиевски се откажува и од средствата предвидени за репрезентација на градоначалникот.

Вели, тие ќе бидат пренаменети за реконструкција на образовни објекти и детски игралишта, нешта кои навистина им се потребни на жителите на општина Кисела Вода.

„Никој повеќе нема право да ги злоупотребува службените возила во приватни цели. Од денес, клучевите на сите службени возила ќе бидат под строга контрола и ќе се користат исклучиво во корист на граѓаните, доста беше од бесцелно трошење на парите на граѓаните. Воедно, од денес, како што ветив во предизборната кампања, јас нема да користам службено возило и репрезентација, а тие пари ќе бидат пренаменети во реконструкција на градинки, училишта и детски игралишта. Затоа што, Кисела Вода мора да биде општина од 21 век, Општина за сите луѓе“, изјави градоначалникот Ѓорѓиевски.

 

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе