Ѓорчев: Никогаш немало помалку бебиња во историјата на Македонија, владата води антисемејна политика

За време на оваа влада Зоран Заев и Мила Царовска 2108 година, минатата година е година со убедливо најлош, најкатастрофален наталитет и демографија во историјата на Македонија и никогаш, никогаш во историјата на Македонија немало помалку бебиња, обвини денеска на прес-конференција Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ.

„Во 2018 година родени се 21.333 бебиња тоа е најлош резултат откако има статистика и демографија во Македонија наназад 70 години. Ако направите споредба на 2016 година последната година на владата на ВМРО-ДПМНЕ со минатата 2108 година ќе дојдете до податокот дека бројот на бебиња, на живородени деца во Македонија е намален 23.002 бебиња на 21.333. Бројот на бебиња за време на оваа влада на Заев и Царовска е намален од 2106 година од 23.002 бебиња на 21.333. Тоа е фрапантен пад, рецесија од 7,3 проценти.

Ова е врвен доказ дека во Македонија не дојде живот, дека она што демагошки Заев и превенцијата на СДСМ велеа за живот во Македонија, стана парола за живот во Шведска, за живот во Германија, Канада, секаде низ белиот свет.

Ова е пораз и фијаско на политиките на Зоран Заев и Мила Царовска кој што го укинаа надоместокот за трето дете, кои што водат антисемејни политики“, рече Ѓорчев.

Според него, фрапантни и загрижувачки се бројките на учениците во уписите.

 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе