Гир: Македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификации

Евроамбасадорот во Македонија, Дејвид Гир, дава поддршка за Македонија што побрзо да почне со пристапните преговори за членство во ЕУ.

„Со надеж дека целиот процес ќе биде плоден, отворајќи го патот за отворање на преговорите за пристапување во ЕУ со Македонија. Јасно е: упатувањето на македонскиот јазик во преговарачката рамка е без квалификација“, напиша тој.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе